"Nu există dragoste mai sinceră decît dragostea pentru mâncare." George Bernard Shaw

Tirol este o zona geografica aparte, marginita de regiuni extrem de frumoase precum provinciile Salzburg si Carintia in partea estica, Elvetia si Voralberg in partea vestica si Germania in nord. Casute mici ascunse parca printre dealuri, asezari linistite intinse de-a lungul poalelor Alpilor si piscuri acoperite cu zapada sunt doar cateva elemente ce alcatuiesc peisajul Tirolului. Mozart, Christian Doppler, Cristalele Swarovski, valsul tirolez sau snapsul tirolez, sunt doar cateva exemple celebre din ansamblul cultural al zonei.

Gastronomia, element cultural si istoric al locului, este una extrem de variata.
Adi Werner, bucatar-sef la Saint Christophe Arlberg, un local din anul 1386, descria la acea vreme gastronomia Tirolului ca: "un tot indisociabil, care se compune din ambianta, servicii si specialitati tipice", caracteristici pe care si le-a pastrat pana in ziua de azi.

Restaurantul Tirol din Bucuresti aduce linistea si eleganata Tirolului in centrul Bucurestiului, aproape de principalele atractii turistice ale capitalei. Intr-o atmosfera distinsa, specifica stilului austriac, imagini cu cele mai frumoase locuri din Bucuresti creeaza un decor impresionant. Astfel, ambianta restaurantului te poarta de la paradisul tirolez, la frumusetea autentica a Bucurestiului. Imaginile alese te invita sa redescoperi spiritului fermecator al orasului. Pentru cei sositi aici pentru prima oara, acestea ofera o amprenta artistica a capitalei, un oras de o frumusete complexa, uneori greu de descoperit intr-o vizita scurta.

Aici veti putea deslusi tainele Fondue-ului Bourguinnone, o specialitate din zona Tirolului elvetian, fondue-ului din branza, care are la baza o reteta veche de peste 600 de ani, va veti pregatii singuri muschiul de vita pe piatra incinsa, va veti delecta simtul gustativ cu celebrul schnitzel vienez, servit in stil tirolez cu dulceata de afine. De asemenea, specialitatea casei in restaurantul Tirol din Bucuresti este una greu de refuzat : supa de rasol de vita cu taitei, o adevarata delicatesa. Nu vor lipsi nici salatele, platourile vanatoresti si afumaturile atat de apreciate in tinutul Tirol.

Deoarece nicio masa nu are farmec fara un desert delicios, va invitam sa gustati Fondue de ciocolata, servit proaspat.

Spiritul elegant austriac si precizia elvetiana in ceea ce priveste calitatea, va vor face vizita la noi cu adevarat speciala. Amprenta Bucurestiului insa, o capitala europeana mereu surprinzatoare, va vor face vizita la Restaurantul Tirol cu adevarat de neuitat.